Lediga kontor Södermalm

Vi har samlat uppdaterade lediga kontorslokaler över hela Södermalm, från professionella fastighetsbolag och kontorshotell med transparenta hyresuppgifter och villkor. Kontakta vårt team nu eller fyll i dina sökkriterier nedan så för att få en presentation med relevanta kontorsförslag inom 24 timmar!

Omgivning

Södermalm utgör en kreativ och levande del av Stockholm, ofta känd för sin bohemiska charm och innovativa anda. Här blomstrar en blandning av kreativa byråer, tech-startups och designstudios, vilket skapar en inspirerande arbetsmiljö för företag och entreprenörer. Med dess unika kombination av kultur, konst och affärsmöjligheter erbjuder Södermalm en avslappnad men samtidigt stimulerande atmosfär för företag som vill dra nytta av områdets dynamiska karaktär. Dess attraktiva läge, med utsikt över Stockholms inlopp och nära tillgång till stadens hjärta, gör det till ett eftertraktat område för företagsetablering.

Kommunikationer

  • Tunnelbana: Med stationer som Medborgarplatsen och Slussen är Södermalm lättillgängligt via Stockholms tunnelbanenät.
  • Bussar: Ett flertal busslinjer täcker Södermalm, vilket underlättar för anställda och besökare att röra sig mellan olika delar av ön och resten av staden.
  • Cykelpendlare: Med omfattande och välutbyggda cykelvägar, samt tillgängliga stadscyklar, är Södermalm en dröm för de som föredrar att cykla till arbetet.
  • Bilåtkomst: Trots sitt centrala läge erbjuder Södermalm goda förbindelser till stadens huvudleder och flera parkeringsalternativ.

Service

På Södermalm finns det gott om tjänster och faciliteter som stödjer företagsverksamhet:

  • Varierande matställen erbjuder allt från snabbluncher till affärsmiddagar, med ett brett urval av kök som representerar områdets mångkulturella karaktär.
  • Kaffebarer och caféer skapar perfekta mötesplatser för informella möten eller ett välbehövligt kaffeuppehåll.
  • Butiker och serviceinrättningar inom gångavstånd, som möter dagliga behov och erbjuder unika shoppingupplevelser.
  • Vård- och hälsotjänster lättillgängliga över hela Södermalm, vilket bidrar till en sund arbetsmiljö för medarbetarna.

Parkering

Även om Södermalm är känd för sin tillgänglighet och cykelvänlighet, finns det parkeringshus och gatumarkparkering för företag som behöver tillgång till parkering för sina anställda och besökare.

Snabbfakta om kontorslokaler på Södermalm
De mest populära kontorsadressernaGötgatan, Katarinavägen, Magnus Ladulåsgatan, Rosenlundsgatan, Västgötagatan, Söder Mälarstrand, Medborgarplatsen, Ringvägen
Den genomsnittliga storleken på lediga lokaler50 - 300 kvm
Den genomsnittliga hyresnivån5 300 kr/kvm/år
Den vanligaste hyreskontraktslängden3 år
Södermalm, 50 kvm

Varmt välkommen till denna yteffektiva och välkomnande lokal med kakelugn 1 1/2 tr. upp i fastigheten. Här erbjuds kontor med öppen planlösning, kakelugn och inrett med målade väggar, exklusivt trägolv, pentry och WC. Till fastigheten finns det en gemensam innegård och bara ett stenkast från lokalen ligger Götgatsbacken och Medborgarplatsen med med all tänkbar närservice och restaurangutbud.

Fastigheten är belägen på Högbersgatan intill Götgatsbacken på Södermalm i Stockholm och ligger ett stenkast från många uteserveringar.

Mycket bra kommunikation till city och övriga Storstockholm genom tunnelbanan från Medborgarplatsen och Slussen, samt pendeltåget från Stockholms södra station. Flertalet bussar passerar även Medborgarplatsen.

Södermalm, 889 kvm

Ett ljust kontor högt upp i fastigheten med gott om fönster mot Södermalmsallén i norr och mot fastighetens inre ljusgård i söder. Lokalen ska genomgå ombyggnad och därför finns nu en ypperlig möjlighet att vara med och utforma lokalen efter era önskemål.

Södermalm, 567 kvm

Den här härliga lokalen har en industriell karaktär som verkligen uppmuntrar till kreativitet. Bra ytor i anslutning till pentry för större samlingar, egen terrass, stora luftiga ytor supporteras av en bra fördelning med mötesrum. Hela lokalen har högt i tak.

Fastigheten Tobaksmonopolet har restaurang och café i huset. Dessutom finns bagerier, florister, butiker och gym inom ett par minuters gångavstånd och hela Södermalms utbud av nöjen. I fastigheten finns en fantastiska ljusgård som är en social kärna i huset med loungeplatser och möjlighet att nyttja för events.

Söder har ett rikt och varierat utbud av varor och tjänster och en restaurangtäthet som överträffar övriga innerstaden. Här hittar du även många konstgallerier, ateljéer och andra kreativa miljöer samt grönområden för rekreation och återhämtning. Skanstull ligger på bekvämt promenadavstånd från Tobaksmonopolet där Ringen med matkonceptet Teatern finns där flera av Sveriges främsta kockar tolkar konceptet snabbmat på ett nyskapande vis. Dessutom är det bara någon minuts promenad till vårt andra kreativa kvarter – Stockholmsverken, där du hittar många restauranger, barer och butiker.

Tobaksmonopolets läge på västra Södermalm är perfekt för pendlande medarbetare och besökare. I området finns goda kommunikationer med pendeltågstationen Södra Station i närheten. Tunnelbanestation Mariatorget ligger inom tio minuters gångavstånd. Utmärkta kommunikationer via Citybanan. Tunnelbanan Medborgarplatsen ligger i närområdet. Tre minuter med pendeltåg in till Stockholms central, sju minuter till Odenplan.

Södermalm, 100 kvm

Välkommen till Västgöragatan 5! Välplanerat och toppmodernt kontor på Södermalms bästa läge. Ni kan hyra in er på varierade ytor från 50-1040 kvm. Perfekt det dynamiska företaget som söker ett kontor där det mesta ingår.

På kontoret har ni tillgång till ett stort antal mötesrum samt konferansrum som går att boka.

Fastigheten erbjuder möjlighet till parkering med laddstolpar och cykelutrymmen för hyresgäster att parkera sin cykel i.

Slussen, 133 kvm

Totalrenoverat modernt kontor för ca 10-15 personer. Ni sitter här en bit upp i huset på plan 5. En trappa upp finns tillgång till terrass/uteplats och det finns även entré ut mot Klevgränd. Otroligt trevliga omgivningar med Mosebacke och Södra Teatern alldeles intill. Lokalen är nyligen renoverad med ljusa och fräscha ytskikt, glaspaneler in till mötesrum för att släppa igenom maximalt med ljus. I lokalen finns ett större konferensrum samt ett lite mindre. Här finns pentry och pausyta samt två wc, varav en med dusch. Lokalen är perfekt disponerad för det mindre företaget som söker en välplanerad och effektiv kontorsyta. Se referensbilder.

Trevlig juicebar och träningsanläggning i samma hus. Handla frukosten på caféet rakt över gatan, upptäck Södermalms utbud av lunchrestauranger ett stenkast bort samt ta ett besök på Södra Teatern efter arbetsdagens slut. Här får ni nära till Södermalms härliga utbud av restauranger, caféer, butiker mm. Götgatan med all shopping och uteliv ligger på kort promenadavstånd.

Vilka områden är ni intresserade av?

Vänligen markera åtminstone kryssrutan

Antal medarbetare / skrivbord:
0
100 000
Total hyra per månad: 0 kr
Din e-post-adress:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

FAQ

Vad händer efter att jag skickar in Office Matcher-förfrågan?

Vi matchar era behov mot vår interna databas som innefattar 1000+ lediga lokaler, och återkommer med skräddarsydda förslag inom 24 h. Ni slipper maila/ringa runt till olika hyresvärdar/mäklare och får således allt underlag samlat på samma plats, inklusive hyresuppgifter. Givetvis utgår vi ifrån er unika situation och för gärna dialog tills vi hittar rätt kontor.

Vi söker nytt kontor - vad är viktigt att tänka på?

Antal medarbetare/arbetsplatser: Hur många är ni idag och hur många väntas ni vara inom 6-12 månader? Detta avgör vilken typ av hyresvärd som kan matcha era behov.

Egen lokal hos fastighetsägare eller rum på kontorshotell: Detta val står många bolag inför, där egen lokal vanligtvis innebär längre hyresavtal (3+ år), medan kontorshotell ofta erbjuder flexibilitet. Det finns fler parametrar att ta hänsyn till, såsom tillgång till mötesrum, möbler/inredning, reception, etc. Vi hjälper er att jämföra för- och nackdelarna med de olika alternativen så att ni känner er trygga inför valet av nytt kontor.

Vad kostar Officematchers tjänst?

Tjänsten kostar ingenting för kontorssökande företag.

Vi ersätts av fastighetsägarna och kontorshotellen, då vår tjänst besparar dem tid och resurser - därmed är hyresnivån densamma, oavsett om ni tar hjälp av oss eller kontaktar diverse hyresvärd på egen hand.