Lediga kontor Vasastan

Vi har samlat uppdaterade lediga kontorslokaler över hela Vasastan, från professionella fastighetsbolag och kontorshotell med transparenta hyresuppgifter och villkor. Kontakta vårt team nu eller fyll i dina sökkriterier nedan så för att få en presentation med relevanta kontorsförslag inom 24 timmar!

Omgivning

Vasastan, med sin charmiga blandning av historisk arkitektur och levande stadsliv, erbjuder en unik arbetsmiljö för företag som uppskattar en kulturell och inspirerande atmosfär. Denna stadsdel, känd för sina vackra gator och torg, har blivit ett populärt hem för ett brett spektrum av företag, från kreativa byråer och tech-startups till traditionella konsultföretag. Vasastan kombinerar det bästa av Stockholm; närheten till stadskärnan samtidigt som det finns en känsla av ett eget, lugnare kvarter. Dessutom lockar områdets restauranger, kaféer och butiker till möten och samarbeten i en avslappnad miljö.

Kommunikationer

  • Tunnelbana: Tunnelbanestationerna Odenplan och S:t Eriksplan gör det enkelt för medarbetare och kunder att ta sig till och från Vasastan.
  • Pendeltåg: Den nya pendeltågsstationen vid Odenplan förbättrar ytterligare tillgängligheten och anslutningarna till övriga Stockholm och Mälardalen.
  • Bussar: Ett flertal busslinjer genomkorsar Vasastan, vilket erbjuder goda kommunikationsmöjligheter inom stadsdelen och till andra delar av staden.
  • Cykelpendlare: Med utmärkta cykelvägar och närhet till stadens cykelbanenät är Vasastan idealiskt för de som föredrar att cykla till arbetet.
  • Bilåtkomst: Även om Vasastan är en tätbefolkad stadsdel, finns det parkeringsmöjligheter i området, inklusive offentliga parkeringsgarage och gatumarkparkering.

Service

Vasastan imponerar med sitt utbud av:

  • Matställen och kaféer, som erbjuder perfekta mötesplatser för affärsluncher eller en snabb fika mellan möten.
  • Shopping och service, med ett brett urval av butiker och serviceinrättningar som uppfyller dagliga och specialiserade behov.
  • Kulturella institutioner och grönområden, som Vasaparken och Observatorielunden, som erbjuder värdefulla andningshål för rekreation och sociala aktiviteter.
  • Konferens- och möteslokaler i varierande storlekar, som möter behovet för allt från interna teammöten till kundpresentationer och workshops.

Parkering

Trots sin centrala belägenhet erbjuder Vasastan praktiska lösningar för parkering, vilket underlättar för företag med besökande kunder eller medarbetare som reser med bil. Parkeringstillstånd och tidsbegränsade parkeringsplatser finns tillgängliga för att möta de olika behoven.

Snabbfakta om kontorslokaler på Vasastan
De mest populära kontorsadressernaSveavägen, Saltmätargatan, Drottninggatan, Torsgatan, Sankt Eriksgatan, Ynglingagatan, Holländargatan, Tegnérlunden, Hälsingegatan, Döbelnsgatan, Västmannagatan, Norra Stationsgatan
Den genomsnittliga storleken på lediga lokaler100 - 900 kvm
Den genomsnittliga hyresnivån7 500 kr/kvm/år
Den vanligaste hyreskontraktslängden3 år
Norrmalm / Vasastan, 201 kvm

Mycket attraktiv kontorslokal i vindsvåning på central adress. Öppet kontorslandskap kombinerat med mötesrum, loungedel i tornrum, förråd, två separata wc samt ett pentry med plats för stor matplats. Lokalen är belägen i en vacker fastighet med närhet till såväl Rådmansgatans tunnelbana som Odenplans pendelstation. Ljus lokal med trevlig utsikt, vacker stavparkett och takbjälkar i original. Hiss finns i fastigheten som går hela vägen upp.

Hagastaden, 590 kvm

En kontorslokal högt upp i fastigheten med rumslösning. Planlösningen är blandad med gemensamhetsytor och med kaffestation/samlingsplats i centrum av lokalen. Här finns möjlighet att öppna upp vissa delar.

I fastighetens garage finns ett garage med cirka 140 parkeringsplatser. Här har husets hyresgäster möjlighet att hyra garageplatser.

Vasastan, 177 kvm

Letar du efter ett kontor som andas elegans och funktionalitet? Då har du hittat rätt! Välkommen till vårt förstklassiga kontorsutrymme, beläget en trappa upp i en imponerande byggnad nära Stockholms pulserande stadskärna. Ett mycket fint och rumsindelat kontor belägen en trappa upp i huset med stora rum som tillåter flera arbetsplatser i de flesta rummen. Fantastiskt ljus och man slås av hur representativ lokalen är. Stilfull entré, och en fantastisk utsikt över Stockholms takåsar. Lokalen nås både via hiss och trapphus.

Nära stadens puls, men omgiven av trivsamma och behagliga kvarter. Konferensmöjligheter och lunchrestauranger inom räckhåll. Endast 180 meter bort ligger lummiga Tegnérlunden, som med sin sommargrönska skänker kontrast till citypulsen som finns runt hörnet. Här finns statyer av både August Strindberg och Astrid Lindgren att beskåda. All tänkbar service inom gångavstånd. Nära exempelvis Centralbadet med SPA mm.

Vasastan, 136 kvm

Denna moderna lokal på 136 kvm i bottenplan på Döbelnsgatan 36 är en utmärkt möjlighet för dig som letar efter en plats att etablera din verksamhet.

Lokalen är ljus och luftig, med stora fönster som ger en härlig naturlig ljuskälla. Direkt innanför entrén finns en stor arbetsyta, konferens och lite längre in i lokalen har man 2 wc, pentry samt pausyta.

Den öppna planlösningen ger dig möjlighet att skapa en anpassad arbetsmiljö som passar just din verksamhet. Lokalen lämpar sig för både som kontor och- eller Showroom.

Östermalm, 236 kvm

Välkommen till denna välplanerade sekelskifteslokal i fint skick. Totalt är lokalen disponerad för ca 15 arbetsplatser. Rymlig entré med plats för sittgrupp. Fem stora luftiga rum samt ett storrum som är perfekt för öppet landskap, idag indelat i tre sektioner med glaspartier. Två wc utrymmen varav en med dusch. Separat pentry/paus yta. Takstuckatur, trägolv och kyla. I bra läge mellan t-bana Östermalmstorg och t-bana Rådmansgatan.

Vilka områden är ni intresserade av?

Vänligen markera åtminstone kryssrutan

Antal medarbetare / skrivbord:
0
100 000
Total hyra per månad: 0 kr
Din e-post-adress:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

FAQ

Vad händer efter att jag skickar in Office Matcher-förfrågan?

Vi matchar era behov mot vår interna databas som innefattar 1000+ lediga lokaler, och återkommer med skräddarsydda förslag inom 24 h. Ni slipper maila/ringa runt till olika hyresvärdar/mäklare och får således allt underlag samlat på samma plats, inklusive hyresuppgifter. Givetvis utgår vi ifrån er unika situation och för gärna dialog tills vi hittar rätt kontor.

Vi söker nytt kontor - vad är viktigt att tänka på?

Antal medarbetare/arbetsplatser: Hur många är ni idag och hur många väntas ni vara inom 6-12 månader? Detta avgör vilken typ av hyresvärd som kan matcha era behov.

Egen lokal hos fastighetsägare eller rum på kontorshotell: Detta val står många bolag inför, där egen lokal vanligtvis innebär längre hyresavtal (3+ år), medan kontorshotell ofta erbjuder flexibilitet. Det finns fler parametrar att ta hänsyn till, såsom tillgång till mötesrum, möbler/inredning, reception, etc. Vi hjälper er att jämföra för- och nackdelarna med de olika alternativen så att ni känner er trygga inför valet av nytt kontor.

Vad kostar Officematchers tjänst?

Tjänsten kostar ingenting för kontorssökande företag.

Vi ersätts av fastighetsägarna och kontorshotellen, då vår tjänst besparar dem tid och resurser - därmed är hyresnivån densamma, oavsett om ni tar hjälp av oss eller kontaktar diverse hyresvärd på egen hand.